Saturday, 31 December 2011

Masjid Putrajaya Yang Menenangkan









Masjid putrajaya memang tenang..masjid yang tersegam indah dibina di tepi tasik yang luas..satu kawasan yang menarik dah banyak pengunjung yang berkunjung disini terutamanya pelancong dari luar negara..tempat nie memang best lau sape2 yang ade banyak masalah dan cube mendapatkan ketenangan sebab tempat nie memang amat2 tenang..

New Year Countdown At I-City








Kali nie kami countdown tahun baru kat I-City..Tempat yang menari yang dipenuhi dengan cahaya lampu yang berwarna-warni..Memang menarik dan sangat best..Ssatu kenangan yang takkan aku dapat lupakan ketika bersama kawan2..Selamat tinggal tahun 2011 dan selamat datang pada tahun baru 2012..Azam tahun baru kali nie ialah macam tahun2 lepas la..ahhaah..Yang tahun lepas ponn belum settle dah masuk tahun baru plak..Sabor je la..

Friday, 30 December 2011

Wet World Pedas








Kami ni kami berendam kat wet world plak..tak cukup ngan Teluk Kemang sni plak kami belasah..tempat nie xde la best sangat tapi yang best tentang tempa nie orang xramai sangat dan kami tak perlu berebut ngan orang lain nak main gelonsor..hahaha..mengalahkan budak2 plak..sabor je la..Tapi tempa nie memang best la..

Misi Panjat Pokok Rambutan







Pepagi bute lagi dok makan buah rambutan..memang xde keje betul la kami nie..Kat blakang umah atok zul ni banyak pokok rambutan ade yang kuning dan ade gak yang kaler merah..memang besst makan buah rambutan sebab manis tapi yang tak bestnya kene panjat la sebab pokok tinggi sangat..Dah macam monkey plak rasenye..Sabor je la..

Barbeque Lagi








Kali nie kami wat barbeque kat umah Zul dan disponsor penuh oleh mak ayah zul..Memang best dapat barang sponsor nie..Ayam memang banya ditambah lagi dengan udang dan hotdog..Sampai kembung kami dibuatnye sebab makan banyak sangat..habis satu dulang udang dibelasah aku..Tapi naseb baek aku xde elergik ngan udang nie selamatlah aku walau makan sebakul skali pon tak macam orang tu kalau makan udang terus jadi mcm alien..sabor je la ..tapi Barbeque kali nie paling best sebab saudara-mara zul join skali..memang sronok la..

Thursday, 29 December 2011

Muzium Dalam Kapal








Muzium dalam kapat memang menari bayaran sebanyak RM 3 dikenakan bagi seorang dewasa untuk melawat tiga buah muzium..Memang berbaloi lah..tempat lawatan yang best sebab disini kami boleh la belajar sejar walau sejarah dah dapat A2 dalam exam..wah belagak plak..xde la sje je..tempat nie memang menari dan bagi sape yang datang Melaka kalau tak masuk tempat nie memang korang rugi besar la..

Muzium Tentera Laut








Kali nie masuk muzium tentera laut plak..Tempat nie tak kurang hebatnya sebab ade banyak benda yang dipamerkan didalm bangunan tentera laut nie antaranya senapang yang dipakai oleh tentera laut jenis2 kapal,pakaian anggota tentera laut dan bermacam-macam lagi..Memang best la tempat nie dan tak lupa jugak sebab kami sempat naik kapal tentera laut memang besar dan best sangat2....

Kapal Bersejarah Yang Besar









Kapal nie aku dah lupa nama ape memang agak besar dan dijadikan replika di bandar bersejarah di Melaka nie..Kapal nie tak boleh bergerak sebab letak atas pasir tp kalau letak dalam air boleh kot jalan.hahahaa..Aku tak pernah naik kapal besar2 nie tambahan pula nie kapal yang bersejarah lagi la tak pernah nai dan ini kali pertama aku menjejakkan kaki ke atas kapa yang sebesarnie..Entah sape punye idea yang buat benda nie .. Papehal pon tempat nie memang terbaik..