Saturday, 26 March 2011

Keindahan Tasik Tasoh













Tasik tasoh memang cukup indah aman dan damai..Sejuk mata memandang bila berada kat sini hati rasa sangat tenang..Terima kaseh buat Mr Bard yang sudi memandu van walau first time bawa van tapi ko memang telah berjaya membawa kami pusing satu malaysia..Puji ikhlas nie Bard..memang best la kat sini suasananya yang hijau dan airnye yang tenang tapi time banjir tasoh la jandi punca..Sebab air yang banyak bertakung dalam tasik nie terpaksa dilepaskan melalui empangan kalau tak pecah la empangan tu lagi bahaya jadinye..

Shoping at Padang Besar











Sebut pasal Padang Besar nie,aku tak nampak pon padang die kat sane besar macam mane tak tau la..hehehe..Sje je gurau name je padang besar tapi xde padang pon ..Padang Besar nie macam pasar besar yang jual barang murah2..Kalu kat kelantan same ngan rantau Panjang la..Pe yang best ngan padang besar nie same je ngan Rantau Panjang sebab suasana kat padang Besar nie tak jauh berbeza dengan Rantau panjang..hari nie shoping sakang la budak2 nie nampak tu nak nampak nie nak habes duet dibelanjakan..Xpe la bukan selalu pon pergi kat sane kadang2 setahun skali belom tentu lagi sampai ke sane..