Monday, 12 October 2009

saat daku kesepian


di saat aku kesepian inilah yang menjadi teman pengubat rindu dan duka..pentingnya mereka didalam hidupku memang xdapat dibayangkan..betapa bernilainya mereka dalam hidup aku sehingga xdapat nak dibeli dengan wang ringgit..aku xtahu mengapa hati ku gusar dan xsenang bila berjauhan dengan mereka tetapi mengapa hatiku senang dan gembira tak terkira jika dapat bersama dengan mereka...tetapi itulah hakikatnya yang berlaku sekarang...aku tetap merindui kamu walau kita berjauhan tapi kamu semua tetap dihatiku....ini janji aku kepada diri aku sendiri yang kita akan bersama selagi tuhan mengizinkan kita....

Saturday, 10 October 2009

friendship that will never end's



persahabatan kami adalah sesuatu yang amat indah.walai berjauhan tapi kami tetap bersatu dengan satu hati dan semangat.kami tetap bersama menempuh pelbagai dugaan dan berkongsi saat gembira kami...kami ni bkn la mcm yang laen kalu berpisah masing2 buat hal sendiri...kami ni satu kumpulan yang kukuh teguh semangat.xkira ape yang meghalang kami tetap bersatu..inilah ikrar kami...our frienship is friendship that will never end's..

Tuesday, 6 October 2009

saat suka duka kami hadapi bersama










saat gembira kami kongsi bersama,saat duka kami kongsi bersama,inilah kami yang boleh dikata kan satu kepala.harap2 lah bende macam ni akan terus berkekalan selamanya agar kami akan terus bersama berkongsi kegembiraan dan kami tetap bersama walau berjuta masalah yang datang melanda.bagi kami bende seperti ini memang xdapat dilupakan oleh kami sudah terbiasa dengan keadaan yang sebegini..kami teguh dan tabah menghadapi sebarang dugaan bersama...kami adalah kami...perkara yang indah kami kongsi bersama saat duka kami mungkin hanya untuk sementara sahaja harap2 lah sangat...aku rindu kamu semua walau kamu semua jauh dimataku tetapi kamu dekat dihatiku...doaku dan rinduku selalu bersama kamu semua,semoga kamu semua selamat dan bahagia disamping orang tersayang.percayalah kata2 ku ini...

Sunday, 4 October 2009

one night at the beach







ini pengalaman baru kami,bermalam di tepi pantai,malam tu memang best sangat,kami ade buat barbeQ,tangkap ikan tengah malam,bedal orang punya udang n ketam.nakal sungguh...tp best la sbb first time berkhelah macam ni skali,xpernah cuba sebelum ni.siap ade ngan ungun api yang kami buat sndiri kononnya nak tiru dalam filem la..esoknye dapat tengok mentari tebit and yang best skali kitaorng enjoy menyanyi sakan and dapat mandi pantai siang hari yang air pantai mase tu rase suam je...satu pengalaman yang indah yang kami xkan lupakan seumur hidup kami dan oa sudah terpahat dihati kami maenjadi satu kenangan yang teindah...

di ladang tembikai









ni mase kat ladang tembiakai,sape punya aku xpasti py ayah angkat kitaorng yang bawa kami kat sini..kami follow aje..tp letih la ka ladang ni sebab luas sangat tp yang besnye dapat makan tembikai fresh dari ladang and dapat rase macam mane nak tuai sendiri kat ladang sebab selalunya pergi kedai je kalu nak makan tembikai tp kali memang best sangat sbb ni pengalaman pertama kat sini so rase bangga la skit...

projek kebas rambutan







ni lah satu lagi masalah yang kitaorang timbulkan...sebab xde keje kitaorang pi kebas rambutan orang la.entah sape punya pon xtau...kami pantang nampak buah kaler merah ni,rase geram semacam je,so ape lagi toleh kiri toleh kanan xde orang kami pon bedal la...

our free time









kalu ade mase free inilah keje kami yang lain..kluar jalan2 la release tension yang ade...kadang2 pi berenang kat jeram,pi shopping,pi merempit and soon la...tp xde la buat keje xberfaedah...kami ni ok saje...remaja yang cuba mendalami dunia yang baru dalam hidup mereka.so paham2 la ye...

saat daku merinduimu


beginilah kami disaat kerinduan antara satu sama lain sebab kami terpaksa berpisah sebab masing2 ada urusan yang perlu diselesaikan.walaubagaimana pun ia tidak menjejaskan hubungan kami.kami selalu berhubung walaupun berjauha.tp ade jugak la saat sedih jika merindui teman sejati seperti mereka nie..macam xleh nak hidup tanpa mereka...inilah kami..saat duka bersama,saat riang pon bersama...happy always be with us....

indahnye pelangi




ni gambar aku sempat snap mase lepas ujang...time ni kitaorg tengah mancing tp tetiba je ujan and lepas ujan xsangka pulak jumpa pelangi,so ape lagi snap gambar la sebab kameraku slalu disisi...

indahnye raya




kami ni sehati sejiwa,beraya pon skali...tp tahun ni aku rase tahun paling best raye sbb kami sume ni ade bersama and macam biasalah kalu dah bersam-sama,sudah tentunya banyak aktiviti yang bakal menjelma selepas itu...kami layan aje...

kami mewarnai dunia









inilah dunia kami.ia boleh dikatakan sangat happy and enjoyful..boleh tahan la sbb kami ni happy go lucky la...kami mewarnai dunia kami dengan cara kami tersendiri,ofcourse la setiap makhluk ada cara hidupnya yang tersendiri,begitulah dengan kami yang mempunyai life yang agak bebeza dengan makhluk lain sbb kami ni jenis yang berbeza mungkin sebab perangai kami kot...

trip to resort







ni lah satu lagi tempat kami lepak selain rumah borhan,rumah dehe tepi pantai atau blakang umah aku..resort ape ntah la sbb aku dah lupa namenye.tempat ni mat yie yang ajak kitaorg pergi sbb dah xde haluan tp tempat ni ok lah sbb best pemandangannya sangat menarik dan sejuk mata memandang..kami suke la kalu lepak2 kat tempat macam ni sbb ia boleh menenangkan pikiran kami yang slalu xbetul nie...

trip memancing








ni nak crite satu lagi keje kami diwaktu lapang...kalu ade masa free kami pergi memangcing...slalunya diwaktu pagi atau slepas waktu asar sebab time tu la cuaca xpanas sangat maklumla kat tepi pantai ni panasnye xsame ngan tempat lain,kalu xpercaya cubalah pergi berjemur kat tepi pantai tu..kami nak katakan bende ni hobi pon bleh jugak sbb dah suka sangat pergi memancing sampai kulit jadi hitam legam macam arang kayu dah ni...tp best la sebab banyak pengalaman pahit manis kami smasa memancing nie...

play time









jika bosan ni pon kami layan.kami mengimbau kenagan silam menjadi kanak2 dan kami cuba untuk menjadi kanak2 kembali dizaman nie...boleh tahan la jugak kenakalan kami nie sbb kami ni kan remaja yang cuba untuk mencuba ape yang terdaya kami cuba selagi benda tu xmerosakkan kami serta tak menjatuhkan maruah dan air muka kami serta keluarga kami.kami ni boleh tahan la dengan pelbagai kerenah yang wujud diantara kami sama ada sengaja atau tak sengaja kami layan je...

photo time















jika bosan kami melepak,kalu bosan kami merempit xpon cari pasal ngan orang xpon wat hal..tp satu je yang penting dalam hidop kami xkira dimana kami berada walau dalam ape jua keadaan atau mase kameraku menjadi sahabat yang paling setia dengan kami semua sebab ia merakam segala kenangan kami bersama xkira keadaan,tempat dan mase...boleh la tahan pentingnye kameraku ini..ini pon hadiah dari daddy kesayangan ku.....