Friday, 17 June 2011

Sahabatku

Saat aku mulai mengerti tentang hidup
Aku perlukan tumpahan rasa
yang sudi menerimaku apa adanya
Saat mata memandang
hingga lelah dan terpejam
segalanya terasa indah
dengan kehadiran seorang sahabat
Saat bahagia aku kan tertawa bersamanya
menjalani hari-hari penuh senyum bersamanya
namun saat terluka
Aku akan berlari dalam gelap
karena aku malu membaginya
dan tak ingin menjadi beban baginya
Meski rapuh aku tak ingin hancur
Aku harus tetap hidup demi semua mimpiku.

This Is Mine


Jika anak dibesarkan dengan celaan. Ia belajar memaki
Jika anak dibesarkan dengan permusuhan. Ia belajar menentang
Jika anak dibesarkan dengan cemoohan. Ia belajar rendah diri
Jika anak dibesarkan dengan toleransi. Ia belajar jadi penyabar
Jika anak dibesarkan dengan dorongan. Ia belajar percaya diri
Jika anak dibesarkan dengan pujian. Ia belajar menghargai
Jika anak dibesarkan dengan kasih sayang dan persahabatan.
Ia akan terbiasa berpendirian

Saturday, 4 June 2011

Sepetang Di Pantai Irama








Pantai Irama Bachok Kelantan..Lau tanye tempat nie ngan orang Bachok komfirm la dorang tau tapi lau dorang cakap xtau boleh belasah ramai2 la..Tempat nie banyak sangat sejarah ngan hidup aku..Pantai nie dah banyak berubah sebab telah mengalami hakisan pantai yang sangat teruk tetapi masih lagi indah walau tak seindah dulu..Tempat nie akan sentisa terpahat dihati aku selamanya..Papehal Pantai nie memang best...

Friday, 3 June 2011

Bersama Di Majlis Kawen










Majlis kawen saudara mara aku nie..skali tengok cam kenal dua kali tengok terus aku tak cam..haha..ari nie aku bantu mak angkat aku menguruskan majlis perkahwinan anak saudaranya..Paling best kat sini sebab geng aku ade..ade naem,pak jat,borhan,mirul and so on la..ramai sangat xlarat aku nak sebut satu per satu..Tema ari nie ungu la..lau xnampak xtau la nak cakap ape..papehal pon majlis kawen nie meriah sebab kami je..hahaha.

Wednesday, 1 June 2011

Sepetang Bersama Sahabat










Satu petang yang cukup indah untuk menenangkan fikiran..Hari nie kluar bersama ngan geng baru yang entah dari manna datangnye..ahhahaa..Trima kaseh pade ain ,yah and yun sebab sudi teman aku kat pantai ari nie..and yang paling best mase tarik kete bapak aku yang sangkut dalam pasir tu..memang terbaik la abad nie..pape hal pon aku enjoy sangat2 bila kluar ngan korang...memang best sebab korang sume memang giler punye manusia..hahaha..