Saturday, 31 July 2010

Selamat Hari Persahabatan



Hari yang cukup indah bagi aku sebab aku dah dapat tidor dan rehat yang cukup untuk aku tempuhi hari2 baru dalam hidup aku yang semakin mencabar..hari ni merupakan hari persahabatan sedunia..Aku teringat kenangan pahit manis,suka duka ketika bersama kawan2 aku..aku rindu korang sume,masa telah memisahkan kita semua tapi aku janji ngan korang yang aku takkan pernah sekali pon akan melupakan korang sume harap korang sume pon begitu,tapi korang skang nie bukan lagi kawan aku tapi korang sume dah jadi sebahagian dari keluarga aku..aku tak tahu la nak cakap ape lagi tapi aku sayang korang aku sanggup berkorban gadaikan nyawa aku demi korang sume..Yang paling penting ialah aku harap korang sentiasa happy bersama orang yang tersayang sebab apabila korang sume happy aku pon boleh tumpang happy walaupon kesedihan datang melanda..Aku harap korang sume dalam keadaan sihat selalu,buat keje elok2 dan dok kat kampung tu jangan la nakal2 sebab kalau nakal2 sangat boleh mendatangkan masalah kat kita sume maklumlam orang2 kat kampung tu macama mane harap korang sume paham2 la ye ape yang cuba aku sampaikan kepada korang sume..Aku tak sabar nak balik jumpa korang sume tapi aku tak tahi bila la aku dapat balik umah..Aku sayang kamu sume..Tunggu kepulangan aku ye...

Friday, 30 July 2010

Bila Kegembiraan Menguasai Diri




Ni aku nak cakap sikit la,kadang2 manusia ni tak selalunya happy kadang2 ade gak perasaan sedih,marah dan sebagainya..Ini dinamakan lumrah kehidupan sebab kita manusia nie hidup seperti roda,kadang2 kita diatas kadang2 kita dibawah..So maksudnya kadang2 kita nie bernasib baik dan ade gak kadang2 kite nie bernasib tak berapa baik...Tapi aku kalau nasib tak berapa baik yang menimpa aku orang akan perasan tentang perasaan yang aku alami dari air muke aku yang agak masam dan akan muncung je seharian,tapi kalau aku happy jawabnye habis la sume orang akan sakit telinga lepas nie sebab aku akan kongsi sume pengalaman gembira aku dengan semua orang..Aku dah merindu saat gembira aku,sebagai contohnya sewaktu lawatan ke Kuala Lumpur,walau perjalan itu amat memenatkan tetapi perasaan aku memang gembira sebab aku dapat luangkan masa gembira bersama-sama rakan seperjuangan aku..Walau mase tak berapa nak mengizinkan kami sebab kesuntukan melanda tapi sekurang-kurangnya kami happy..So aku harap korang sume happy jugak la ye sebab bila korang happy aku pon bleh tumpang happy jugak..

Selamat Tinggal Wad Pembedahan





Hari nie aku tak tahu kenapa boleh jadi sangat suram tak macam biasa,selalunya masuk wad je ade la jugak terpikir nak buat apa tapi kali ini memang ternyata berbeza dari yang sebelumnya kerana aku bagaikan orang yang tiada perasaan..Mungkin sebab aku sayang nak tinggalkan wad pembedahan kerana banyak kenangan aku kat wad pembedahan nie..Kenangan pahit manis,suka duka sume ade..Lepas nie aku akan ke wad Psikiatri la plak..Ari nie crite best adalah pasal pergaduhan aku ngan dak lincon yang tak sedar diri..Dey all cari pasal ngan kami sebab prosidur skin prep,ye la kami tau la kami tak kemas tapi time tu sister panggil kami tapi agak2 la,tapi aku pikir malas nak cari gaduh sebab aku pikir pasal RM 110 ribu..banyak tue nak bayar..bia je la die abaikan die..tapi yang aku tak boleh blah ialah pasal die cakap kami hanya menumpang kat Hospital tu..sedangkan die sdiri tak prasan yang die lagi menumpang sebab die student swasta..Hello bro kami nie student kerajaan.So skang nie sape yang menumpang kat Hospital kerajaan tu..Dasar tak sedar diri punye dak sabah..Tapi takpe la aku tetap akan teruskan kerja aku seperti biasa..

Wednesday, 28 July 2010

Lame Tak Berjumpa





Lame sungguh kami sekelas tak bertemu,maklumlah masing2 sibuk ngan keje masing..lagi pon tempat kami keje sumenye berbeza ada yang kene kat Hospital Sultanah Bahiyah,ade yang kene keje kat HospitalSultan Abdul halim dan aku sdiri kat Hospital Tuanku Fauziah..Masing2 terpaksa mengikut jadual yang telah ditetapkan oleh penyelaras kumpulan..Tapi ape yang menari hari nie buat kali pertama pada sem ini kami sume berkumpul ramai2 kat dataran kolej untuk menghadiri hari penutupan unit pertama posting..Hari nie pepagi bute lagi kene bangun sebab ade perhimpungan pagi bersama timbalan pengarah kolej kalau lambat tau la naseb..Tapi kami sume memang terbaik sebab kami sume yang paling awal..memang best la dapat jumpe balik rakan seperjuangan terutamanya yang posting jauh2 rindu ngan jorang sume..Tapi masa memang tidak mengizinkan kita untuk bertemu lama sanagt sebab esok sume dah start keje balik tapi tak pe la..Kita jumpa balik bulan depam.Selamat bekerja sume harap2 korang sume happy ye sebab bila korang sume happy aku leh gak tumpang sekaki..

Tuesday, 27 July 2010

Sejarah Berulang Kembali





Hari ini tanpa aku sendiri sedari yang air mata aku berlinangan mengalir dengan tenang bercurahan jatuh ke pipi..Aku tak tahu kenapa tetibe aje air mata aku berlinangan sedangkan aku takde rasa sedih atau sakit..Mungkin disebabkan fikiran aku yang terlalu banyak memikirkan tentang hidup aku,masa depan aku,keluarga aku serta orang disekeliling aku membuatkan perarasaan aku menjadi tak menentu..Aku kadang2 terpikir jugak tentang kenangan silam,waktu gembira aku,waktu sedih aku..Tapi memang tenyata hari ini perasaan aku bercampur baur,aku rase sedih tapi aku happy,aku rase serabut tapi fikiran aku tenang aje..Entah la kadang2 aku sendiri tak berapa paham ngan keadaan aku sendiri,pape hal pon aku akan teruskan hidup aku..Hopefully..

Monday, 26 July 2010

Happy Time Together



Dah lame aku tak rase happy macam nie,tapi kali nie aku rase cam happy semacam je entah kenapa aku sendiri tak tau tapi yang penting aku sesangat happy sampai tak tau nak cakap macam mane..walau pape pon aku harap perasaan gembira aku nie dapat bertahan lame la..Ake tetibe je rase macam diri aku dibuai mimpi yang inda ketika aku terkenang waktu2 gembira aku terutanya ketika bersama sahabat yang sentiasa buat aku happy sewaktu aku sedih,yang buat aku tersenyum dikala aku termenung panjang dan kawan yang mampu buat aku ceria sewaktu aku muram..Aku sebenarnya rindu ngan korang sume tapi takpe la kita skang tengah bertugas sebagai seorang pelatih so aku harap korang buat keje elok2 dan sentiasa happy dan satu perkara lagi janganlah sesekali kau cuba untuk melupakan aku,korang memang best...nanti kite jumpa ye..

Sunday, 25 July 2010

Rindu Ngan Kelas



Hari nie entah kenapa aku tetibe je teringat kambali pasal kelas..lame dah aku tak dok lam kelas..Rindu la jugak ngan kelas terutamanya kelas amali.bukan ape la dulu lam kelas sumenye best pengajar dok mengajar kat depan aku dok mengumpat kat belakang,asal pengajar bukak mulut je aku tidor tapi pengajar datang kat tepi pandai plak aku cover wat2 bace nota la menulis la dan macam2 la..Kalau pengajar mengajar kat depan tapi tak paham sepatah haram pon aku akan dengar MP3 tak pon tengok video..Ish sempat lagi buat perkara2 macam nie..kalu kelas masuk lambat takpe tapi kalu pengajar suruh keluar lewat jawabnye gempa bumi la kelas tu jadi..sume akan mogok dan huru hara nak2 plak time rehat pergh nak hancur kelas kalau dak2 nie mengamuk maklumlah kelas kami paling ramai kat kolej nie 141 pelatih mau tak nye tak hancur kelas nie kami kerjakan..walau pape pon aku rindu ngan suasana dalam kelas..

Saturday, 24 July 2010

Bila La Nak Cuti






lamenye rase dok kat alor star nie dah la panas,ape yang patut aku buat nie,cuti tak tau bila..aku dah bosan dah macam nie ari2 dah la aku rindu sesangat kat masakan mama aku kat umah tu..Mama nanti kite balik masak asam pedas ikan patin kesukaan  kite ye..Aku kat sini tengah sabar menunggu tarikh cuti diumumkan tapi entah bila pon aku tak tau die nak umum maklumlah pengarah kolej nie skang nie dah semakin sibuk..Xpe la dah memang adat sebagai seorang pelajar,so aku kene trima seadanya..ade cuti dapat la aku balik ke rumah kesayangan aku kalau tak menangis la hati aku kat asrama yang nak runtuh esok luse nie.Ish tension gak kalau nak pikir sal cuti nie tapi takpe la harap2 dapat la cuti tu ye..Doa2kan agar cuti aku kali nie lame skit dari tahun lepas ye la tahun lepas tak puas lagi beraya kat umah dah kene datang kolej plak benci betol keadaan macam tu..Laen kali kalu nak bagi cuti bagi la cuti lame 2 bulan ke 3 bulan ke baru la syok..huhuhu..

Happy Birthday



Hari nie aku agak kepenatan sikit..menunggu mak cik aku menjemput aku di kolej lame sangat sampai aku tertidor depan laptop..agak lame jugak la aku tertidor baru la aku dapat panggilan dari mak cik aku and die bagi tahu die skang nie ade depan pintu pagar kolej,so aku pon bergegas pack aku punye barang and then keluar mencari mak cik aku..lepas je ambik aku mak cik aku bawa aku pergi jalan2 entah kemana aku pon tak tau..walau aku dah 2 tahun kat alor star nie tapi banyak tempat lagi yang masih belom aku kenal..pas gi jalan2 mak cik aku berhenti kejap kat kedai kek and then die keluar and beli kek hari jadi..Aku kehairanan nak sambut hari jadi sape?.Sampai je kat umah baru aku tahu yang kek itu kepunyaan aniq,iaitu jiran kami..mak aniq nie kawan sekerja mak cik aku..malam tu kami sambut birthday aniq dengan meriah disamping tetamu2 yang lain..Happy Birthday yang ke-2 aniq..semoga happy dan ceria selalu

Thursday, 22 July 2010

Rindu Ngan Umah



Terasa rindu kat umah yang teramat sangat..Hari2 naik bas time nak ke kangar membuatkan perasaan rindu aku dengan kampung halaman makin menjadi-jadi,maklumlah kalau lame2 dalam bas biasanya time aku balik kek kampung halaman je tapi kali nie suasana berubah apa bila aku terpaksa menaiki bas ke kangar yang mengambil masa lebih kurang dua jam lame nya..Aku rindu ngan masakan mama aku iaitu asam pedas ikan patin kegemaran aku..Rindu kat baby kesanyangan aku..Adik2 aku..Papa aku,Itik2 belakang umah Mek.. Sungai2,Kucing2,Pantai2,Kawan2 aku serta orang yang tersayang..harap sume dalam keadaan baik dan okay selalu..Bila la aku dapat cuti sebab aku dah tak sabar nak balik umah..Rindu sangat2 kat kampung halaman aku..Nak balik,nak balik,nak balik..tapi xpe la sabr je la tinggal beberapa bulan je lagi aku kat kangar nie..aku harap aku dapat harungi segala rintangan hidup aku...

Aku Dan Hidup Aku



Aku dah pikir masak2 yang aku patut menjadi diri aku sendiri..tak perlu la aku teruskan lakonan yang tak sepatutnya aku berlakon sebab aku sememangnya tak pandai berlakon..Aku ade juga terpikir paerlukan aku terus berbuat baik jika orang disekeliling aku tak pernah nampak apa yang aku buat baik tapi jika aku ade tersalah membuat kesalahan walau sekecil zarah sekali pon mereka sume akan perasan dan mula la buat cerita yang bukan2 tentang kesalahan aku..Salahkah aku nak jadi baik,salahkah aku nak berubah,salahkah aku nak jadi diri aku..Tapi walau  ape pon yang mereka di sekeliling aku akan cakap pasal aku lepas nie aku takkan kesah lagi sebab aku akan tetap ngan pendirian aku yang aku nak jadi diri aku sebenar yang sepatutnya aku jadi dir orang lain yang hanya bertopengkan kemanisan di luar tapi pahit dari dalam..Aku berharap apa yang aku rancang ini akan terus menjadi kenyataan dah aku tetap dengan keputusan aku..Bia la orang nak kate ape pasal aku sebab aku takkan beralih arah lagi..Aku tetap aku...

Tuesday, 20 July 2010

Terkenang Kat Abang Aku



Aku tak tau kenapa dengan tetibe je air mata aku mengalir tanpa kusedari..Aku hanya mampu menahan sebak di dada apabila kau teringat kat Abng yie yang skang ku harap berada dalam keadaan sihat disamping orang yang tersayang..Ari nie aku tengok seorang pesakit yang dilangar kereta sewaktu die menunggang motosikal..Yang menyedihkan aku die mengalami kepatahan mid shaft 1/3 femur fracture iaitu patah pada tulang paha yang sebiji macam Abng Yie kene ari tu..Aku sedih bukan la pasal ape aku terkenang dan aku boleh rase bertapa sakitnya apabila keadaan sebegini berlaku..memang sukar digambarkan dengan kata2 hanya orang yang pernah mengalami kejadian sebegini sahaja tahu betapa peritnya kesakitan yang sedang dialami..Aku teringat kat Abng Yie sebab mase die kemalangan ari tue aku takde disisi die dan aku biar die tanggung kesakitan tu seorang diri..sedih rasenye..Aku cube untuk meluangkan mase sewaktu die memerlukan rawatan yang sepatutnya die dapat tapi masa tak mengizinkan aku berbuat demikian.tapi sekarang aku bersyukur sebab die dah pulih hampir sepenuhnya...Aku harap agar die akan terus pulih dan kembali seperti sedia kala..Kembali pula kepada pesakit aku td...pesakit nie aku layan die macam abng aku sendiri sebab aku berharap orang lain akan layan keluarga aku seperti aku layan pesakit aku..Kepada Abang Yie semoga happy selalu dan kalau boleh jangan la nakal2 lagi..

Monday, 19 July 2010

Aku Rindu Masa Silam




Jika aku termenung sendirian kadang2 aku tersenyum keseorangan mengenangkan kisah silam aku tetapi kadang kala aku juga menangis seorang diri jika terkenangkan kisah silam aku yang penuh liku untuk aku tempuhi..banyak kisah pahit,manis aku yang masih terpahat didalam pikiran aku ini..kalau aku diberi peluan untuk membuat pilihan akan aku pilih untuk menyimpan segala memori yang indah dah hapuskan segala kengana yang pahit dalam idup aku tapi apekan daya aku tak mampu berbuat ape2..Tapi aku berharap sangat apa yang manis akan berulang kembali dan apa yang pahit terus hilang menjauhi diri aku..kadang2 aku rindun sesangat ngan rumah maklumlah aku berada jauh dari rumah,kadang2 aku terpikir pasal kelas,rindu rasenye nak tidor dalam kelas sebab tempat posting aku takleh nak tidor tapi ape la daya aku..aku tak mampu memutarkan waktu seperti sediakala..Walaubagaimann pun aku harap hari esok lebih baik dari hari ini dan aku berharap apa yang pahit pada hari ini dapat ku ubah pada hari besok..Harap2 sume okay..

Sunday, 18 July 2010

Permulaan Baru Di Tempat Baru




Hari nie merupakan hari pertama minggu ketiga aku posting di Hospital Tuanku Fauziah,Kangar..Hari nie juga merupakan hari pertama aku di wad baru iaitu wad pembedahan tingkat 2..still lagi dalam dunia pembedahan tetapi kali nie agak mencabar..kebanyakan pesakit aku kali nie adalah lelaki berbanding semasa berada ni tingkat 3 sebab tingkat tiga kebanyakan pesakit aku adalah golongan wanita..Mule2 masuk aku agak  terkejut sikit la sebab banyak kes yang dirawat di wad ini tidak pernah ku lihat sebelum ini..Ini mungkin merupakan satu cabaran aku dalam mengharungi kerjaya sebagai seorang paramedik..Aku kadang2 termenung dan terpikir adakah aku mampu merawat semua pesakit yang aku ada sekarang ini..dengan iman di dada aku bangkit melawan segala perasaan takut aku dan aku terus berjuang menegakkan keadilan dan aku akan cuba sedaya upaya untuk melakukan yang terbaik dalam apa jua keadaan sekali pon..Aku akan cuba berikan rawatan terbaik yang sepatutnya pesakit dapat daripada aku...Harap2 sume akan berjalan dengan lancar...

Cuti,Cuti,Cuti



Akhirnya dapat jugak aku cuti setelah beberapa hari melawan perasaan malas aku nie..tidor pon tak cukup sebab banyak keje yang perlu disiapkan..sempena hari cuti nie aku nak tidor sepuas-puasnya sebab esok aku dah start keje la plak..bosan la kalau cuti hanya sehari sebab tak tau nak buat ape,just tidor makan je la..tapi bende nie biasa la bagi orang bujang mcm aku nie..tapi agak bosan jugak kalau dok asrama time2 macam nie sebab takde bende yang boleh buat tambahan plak link internet kat kolej agak lembap macam siput,so lebih baik la aku balik umah mak cik aku dapat la juga release tension disamping dapat bantu jage pak cik aku yang masih lagi sakit..sian kat pak cik aku harap2 die cepat la sembuh...

Friday, 16 July 2010

Hari Last Kat Wad Pembedahan Tingkat 3



Hari nie hari terakhir aku kat wad Pembedaham tingkat 3,banyak pengalaman suka duka aku kat wad nie..hari nie aku rasa mase tu terlampau singkat tuk aku sebab aku sayang nak tinggalkan wad nie..memang best la keje kat wad nie..seronok sangat..aku ade cerita menarik ari nie,tadi aku set branula kat pesakit pempuan tu,tengah2 aku set branula aku terpandang sesuatu macam lembaga putih tengah berdi kat sebelah akuaku dengan hati yang berani memandang ke atas rupe2nye staffnurse tengah perhatikan aku set branula,darah gemuruh aku mula menigkat branula yang aku set tadi dah hilang arah dan menyebabkan tangan pesakit aku berdarah..aku dah gelisah tak tau nak wat ape,so aku ambik keputusan untuk buang je branula tu,aku minta tolong Kak yuma setkan branula baru untuk aku..sian pesakit tu tak pasal2 dapat sakit free sbb aku gementar,hehehe..biasa la name lagi student..salah skali skale tu biasa la..ari nie aku telah gagal untuk set branula  tapi sekurang-kurangnya aku belajar macam mane nak set bende tu dengan betul..harap2 lepas nie aku bleh set dengan betul tanpa ade rase gementar...

Thursday, 15 July 2010

Terimbas Kembali Kenangan


Aku tetibe je teringat kat tempat keje lame..memang best kat sane,banyak pengalaman yang aku dapat..aku rase cam nak je balik ke tempat lame..Maklumlah tempat keje skang nie agak meletihkan bukan sebab buat keje tp penat naik bas ngan layan kerenah pesakit aku yang bermacam2 ragam..Tapi xpe la dah tak lame aku kat wad pembedahan nie..tak lame lagi aku akan pindah wad ke wad psikiatrik plak..tak sabar rasenya nak ke wad psikiatri sebab kat sane tenang la skit takde la serabut ngn keje so banyak la mase rehat aku cuma kene layan pesakit yang mempunyai masalah mental nie merupakan satu cabaran besar bagi aku sebab kebanyakkan orang yang mempunyai masalah mental perangainya agak luarbiasa daripada manusia yang normal atau waras..Walau pape pon sabar je la..hopefully sume berjalan lancar..

Wednesday, 14 July 2010

Ape Patut Aku Buat

Entahla kenapa hari nie aku rasa laen macam je,batuk ngan selesema aku makin menjadi2..makan ubat pon dah macam takde function..tapi takpe la keje tetap keje..walau tak sihat sekali pon aku tetap kene pergi keje sbb aku tak nak abaikan tanggungjawab aku..walau dalam keadaan macam nie aku tetap nak pergi keje aku mesti kuatkan semangat aku..yang tambha memeningkan aku ni pasal clerking case aku yang masih tak siap2 lagi..aku sebenarnya bukan ape cuma aku tak tau nak wat pasal penyakit ape maklumlah pesakit aku masuk wad hari nie dan besok dah keluar tak sempat aku nak wat ape2..aku makin risau skang nie...ape yang patut aku lakukan sekarang..tapi takpe la abaikan la pasal bende nie sebab wat serabut kepala je...

Letih Tapi Happy

Hari nie agak letih sikit la sebab pesakit ramai sangat ari nie..mule2 masuk aku terkejut...pesakit ramai macam orang kat pasar malam la..tambahan lagi wad tingkat 3 tu dipenuhkan lagi dengan waris yang datang melawat pesakit..pesakit sorang je tapi yang datang melawat ade dalam 30 orang...aku nak wat keje pon tak senang la macam nie..stress pon ade,letih pon ade,nak marah nak terajang orang pon ade...Tp aku nie masih ingat lagi pesan pengajar aku,jangan marah pesakit kalu nak marah masuk je dalam tandas sepak je dinding...tapi xpe la walau keje aku agat berat sikit ari nie tapi aku happy sebab Kak Ira ade temankan aku,nak kenal ke Kak ira Kesanyangan aku,Nanti aku uploadkan gambar die ye..Ari nie Kak Ira blanje makan ABC,best sangat...rase panas nak marah kat orang pon boleh ilang dengan serta merta selepas makan ABC yang Kak Ira belanja..Thanks ye Kak Ira sebab belanje kite makan ABC yang sedap tue...Len kali bleh la belanja plak ye...

Tuesday, 13 July 2010

Hari Yang Membosankan

Satu lagi hari yang agak membosankan bagi aku sebab aku tak tau nak wat ape kat dalam wad..Hari2 wat keje yang same agak la membosankan ..Satu hal lagi keje yang aku buat sume tak berape nak mencabar sebab hari2 dah buat so tahap kecabarannye dah semakin menurun la..Tapi takpe la walau aku bosan sekali pon aku tetap akan teruskan perjuangan aku sebab perjalan aku masih panjang lagi,banyak bende yang perlu aku haruingi untuk aku berjaya dalam bidang nie..Setakat bosan sekejap tu takpe la aku akan cuba abaikan kebosanan itu,tapi kalau boleh la kau nak la jugak buat sesuatu yang mencabar bagi aku..tapi takpe mungkin peluang itu akan datang kepada aku satu hari nanti..doakan aku semoga berjaya meharungi hari2 yang tak berpa indah macam nie dengan tenang dan hati yang terbuka..

Sunday, 11 July 2010

Hari Pertama Minggu Ke-2 Posting




Hari nie hari pertama minggu ke -2 aku posting kat wad pembedahan tingkat 3 Hospital Tuanku Fauziah Kangar Perlis..hari yang cukup indah..bangun awal skit ari nie..tak terasa sangat letihnya sebab aku keje shif petang..dalam perjalanan ke kangar aku sempat lagi snap beberapa keping gambar,maklumlah dah lame tak ambik gambar..ari nie..aku takde la wat keje sangat sebab aku banyak membaca sambil menyalin nota untuk aku punya clerking case..kene wat preparation la..hari nie memang mengejutkan aku sebab sume pesakit aku mengadu kesakitan kat aku..aku dah jadi serba salah sebab aku tak dapat nak tolong mereka sebab dokumentasi kat hospital nie ketat sangat,maklumlah aku nie hanya seorang pelatih..cakap ape pon bkn ade orng nak dengar tapi xpe la...sekurang-kurangnya aku dah membantu pesakit aku dapat ape yang dey all patut dapat iaitu kepuasan..

Apa Yang Aku Rasa




Aku tak tau ape yang aku rasa skang nie..perasaan aku bercampur baur..aku terasa nak gembira tapi aku trasa sedih ..aku terasa nak marah tapi aku happy..aku terasa nak menangis tapi aku tersenyum lebar..aku dah rase cam aku nie ade masalah mental la plak..tp takpe lah..aku berehat je kat umah mak cik aku ari nie sebab aku rase tak brapa nak sihat..tapi aku rase bersalah ngan besfrend aku si naem..die call aku and mcj aku tp aku tak jawab pon pangilan die..rase cam bersalah tapi memang aku tak de mood nak ikot dey all ke air terjun..to naem sorry sangat2 ye..harap ko paham..aku memang nak ikot tapi rase tak sedfap badan tambahan plak xde mood..so sorry to naem...ari nie aku balik kolej naek wat..dok himpit ngan classmate aku yang nakl2..siap pose tepi jalan sambil menunggu bas datang..Love U  All..

Saturday, 10 July 2010

Terasa Kehilangan

Entah kenapa aku rase macam ada sesuatu yang hilang dalam hidup aku..makin hari makin gelap ku rasa..aku rasa macam hidup aku nie tak berguna..semangat aku hilang entah kemana..aku tak tahu macam mana nak pulihkan balik semangat aku yang hilang nie..aku perlukan ruang,aku perlukan teman untuk berbicara,aku perlukan kawan untuk aku lupakan masalah aku,aku perlukan hidup aku balik..sekarang nie tiada insan yang cuba memahami aku..aku masih mencari jawapan adakah aku yang bersalah atau aku yang dipersalahkan..pape pon aku akan cuba yang terbaik untuk pulihkan semangat aku..aku memerlukan kawan yang memahami untuk melupakan segala masalah aku..

Friday, 9 July 2010

Berkongsi Masalah Dan Pendapat


Aku tetibe je terpikir pasal kawan2 aku kat kampung..macam mane la keadaan mereka skang nie..entah la..aku dah malas nak pikir pasal dey all sebenarnya sebab dey all tak pernah pon pikir pasal aku..selama aku kat Alor Star nie xde sorang pon nak telepon aku tanya khabar aku macam mane..tapi hati dan perasaan aku memaksa aku untuk memikirkan pasal dey all..tapi kadang2 aku sedih memeikirkan pasal mereka entah kenapa aku pon tak tahu..aku call big bro aku tanya pendapat die macam mane..die bg tau aku yang lepas bia lah lepas..buat tak tau je..tp aku xleh la nak wat tak tau sebab aku pikir dey all tu mcm adik2 aku je..tapi takpe la aku kene kuatkan semangat aku agar aku mampu bertahan dalam apa jua keadaan pon..sabar je la..maybe satu hari nanti dey all akan cari aku untuk minta tolong..aku harap2 la aku dapat tolong dey all ngan hati terbuka dan ikhlas...

Thursday, 8 July 2010

Hari Yang Cukup Indah Bagi Aku


Hari nie adalah hari yang cukup indah bagi aku..aku tak tahu kenapa tapi memang indah la..banyak bende menarik yang aku alami hari nie..hari nie aku tersalah masuk wad..tetibe je sume pesakit aku bertukar menjadi laki..boleh plak aku salah level..maybe tak perasan kot..lepas salah masuk wad aku silap baca nama pesakit..aku tanya nama kat mak cik tu dan die bg tau aku nama dia Azizah sedangkan atas kertas kat tangan aku tulis Mist Pot Cit..aku dah mula keliru,so aku bertanya kepada Kak Ira..rupe-rupenye Mist Pot Cit tu name singkatan ubat Mixture potasium Citrate..buat malu aku je..sape la yang tulis short form ubat tu macam name orng..ye la dah muke mak cik tu mcm orng cina je..fuh naseb baik aku tak panggil mak cik tu Mis Pot Cit..hahaha..agak kelakar la pengalaman hari ni..

Tuesday, 6 July 2010

Rindu Kat My Baby




Entah kenapa aku tetibe je terkenang kat baby aku..aku rindu sangat ngan die..tetibe je aku terbayang-bayang sewaktu die ketawa,time die makan,time die nanges sebab kene kacau ngan aku..Baby abng rindu kat baby..sayang baby selamanya..dok umah makan banyak2 ye supaya cepat besar..nanti kalu abng free abng call baby ye..tak sabar rasenye nak tengok adik kesayangan aku yang bongsu nie membesar..ye la aku ngan die beze 18 tahun..so ini bermakna aku dah tua la baru dia cukup besar..tapi takpe la aku akan jage aku punya baby,supaya die membesar dengan sempurna...Love U Baby..

Monday, 5 July 2010

Hari Pertama Posting

Hari nie merupakan hari pertama aku posting kat wad pembedahan tingkat 3 Hospital Tuanku Fauziah Kangar Perlis..Perjalanan ke sana agak jauh sebab ia mengambil masa dala 1 jam lebih..agak letih la..tp time dok dalam bas ape lg kalu tak tidor..sampai je kat sana kami agak kehairanan sebab pelatih lelaki ditugaskan di wad perempuan manakala pelatih perempuan ditugaskan di wad lelaki..pelik sungguh tapi xpe la demi keje kami men hentam je la..banyak la bende baru yang aku blajar kat sana..sangat best la walau keletihan tp air muka tetap gembira..bak kate cik jangan sesekali marah pesakit tp kalu dah pesakit melampau aku dah tak kira dah sape die..aku bagi je biar die sedar..hehehe..xde la aku ni baik ngan pesakit aku..sebab pesakit aku sume wat muke tak bersalah depan aku..kesian sangat...