Friday, 18 December 2009

hidup yang membosankan



lame sungguh xupdate blog ni sebab xde mase nak update....selama beberapa minggu aku di kampung bersama teman tersayang macam2 bende yang terjadi...ade pengalaman suka,duka,seram,pahit manis sume ade....semakin hari semakin cepat masa berlalu sampai aku xsedar yang masa semakin singkat untuk aku terus bersama teman tersayang...tp entah macam mana aku nak terangkan sebab ia sangat sukar untuk diterjemahkan...semakin hari aku semakin keliru sebab semakin hari aku semakin bosan untuk meneruskan hidup disini....maklumlah teman ku sume sibuk....mat yie dah balik ke pahang,mat azim sibuk ngan life die...borhan ngan korie sibuk ngan kedai dey all maklumlah bakal jadi usahawan berjaya katakan...skang ni tinggal aku ngan che'ngah je yang masih mencari kebahagian dalam hidup....semakin hari makin bosan...tp xpe lah aku paham ngan keadaan sekarang ni...tak kan lah aku nak tengok kawan aku sensara....aku tumpang bahagia kalau dey all berjaya....bosan ni mungkin akan jumpa jalan kebahagiannya....pape pon selamat berjaya teman2 ku....tp satu je aku pinta jangan lah kamu sume lupa janji kita...ingat hidup kita cerita kita bermula disini.....sabak gang kekal selamanya...

Saturday, 5 December 2009

macam mane ia terjadi...



hari ni hari paling bosan sebab masih belom ade plan lagi nak wat pe...dah lame xupdate blog ni...ye la aku rase cam kehabisan idea tambahan pula mase tak mengizinkan aku untuk update blog no....macam2 dah terjadi sepanjang beberapa hari yang lepas,ade yang happy,sedih,marah dan macam2 lagi la....tak tau macam mana nak luahkan atau nak explain dalam bentuk ayat...tp ok la...rancangan kitaorang dah berjaya...just tinggal 1 je lagi rancangan yang masih belom berjaya...aku doakan kawan2 aku slalu happy disamping orang tersayang...tp macam biasala...skang ni cuma tinggal aku che'ngah ngan borhan je kat kampung ni sebab yang lain sume sibuk ngan urusan masing2...tp takpe la...harap sume berjalan lancar and happy selalu..ok la aku dah tak tau nak tulis pe lagi so aku blah la dulu....salam satu malaysia....

Wednesday, 2 December 2009

tak cukup mase la



maybe la aku rase tak cukup mase la kalu ade disamping kawan2 tersayang...ye la rase cam cepat je mase yang berlalu walau kadang2 ade jugak rase bosan sebab xleh kluar umah oleh kerana ujan lebat yang melanda kampung ni....pagi tadi aku terkejut selepas aku kluar umah and then aku tengok umah aku dah hampir ditenggelami air banjir....naseb bek superbike yang nak hancur tu masih boleh wat jetski....best la maen air banjir..wah bukan selalu dapat men air macam ni sebab banjir kali ni teruk la skit dari yang sebelumnya...walau rase happy sangat tapi aku ade gak rase sedih sebab mat yie dah balik ke pahang sebab dah nak start keje....sedih sebab belom puas lagi nak enjoy ngan die.....ye la siap nangis lagi mase antar die kat stesen bas smalam tapi xpe la aku harap mat yie happy selalu sebab kalu die happy aku pon happy....pape pon aku akan rindu ngan ko yie sebab ko len dari yang len yie...stakat ni saje la coretan hati aku sebab aku nak kluar ngan dak2 ni....bye...