Tuesday, 29 June 2010

Hari Yang Menyedihkan

   
            
Hari yang agak menyedihkan bagi aku sebab aku terpaksa tinggalkan kampung halaman untuk teruskan perjuangan aku di Alor Star..kali nie xmacam biasa sbb selalunya aku jumpa kawan2 aku dulu sebelum aku balik ke Alor Star tapi kali nie hati aku berat untuk bertemu mereka so aku buat keputusan untuk meninggalkan mereka tanpa khabar berita..Aku hanya ditemanai oleh papa ngan mama aku..my big bro..my frend..Tp yang sedih dah aku masih memikirkan sampai sekarang pasal pergaduhan aku ngan seorang member aku mase aku kat dalam bas..Ye la aku tak tau la ape salah aku sampai die buat crite mcm2 sal aku and then bleh plak srh aku minta maaf ngan die and family die sedangkan die yang memulakan pergaduhan ini..so,seperti abe yie bg tau aku juat buat tak tau je la..so aku pon ambik keputusan untuk lupakan mereka dikampung..aku membawa diri aku sendiri..cukup sedih bagi aku jika terkenang pasal nie..harap2 sume akan kembali seperti asal selepas ini...hopefully...

Monday, 28 June 2010

Sekali Lagi




Sekali lagi kami bermalam di tepi pantai..tp kali nie memang lagi seronok dari yang lepas la sebab laen dari yang laen..suasana agak menari dan aktiviti pon agak adventure..kami nie agak adventure la sampai luka2 mase kutip tiram..pastu siap buat khemah guna daun nipah..agak menarik..satu lagi pengalaman yang tidak dapat dilupakan..harap2 len kali kami dapat buat aktiviti yang best mcm nie lagi...

Friday, 25 June 2010

Kegembiraan Dalam Kedukaan





Setelah tiba dikampung banyak plan yang telah diplan oleh kami...sampai xtau nak wat yang mane dulu..bestla cuti kali nie walau aku sedang menghitung hari menanti saat untuk kembali ke alor star..sungguh berat perassan aku untuk tinggalkan kampung halaman..tp xpe la sekurang-kurangnya masa lapang aku terisi sbb my big bro ngan kawan2 aku yang len ade menemani aku dikala kesunyian...hari2 kami melepak je keje..g main kat tepi pantai,buat photo shooting and so on la...pape pon aku gembira walau banyak dugaan melanda aku ye la..Dalam kegembiraan aku masih ade kedukaaan yang menyelubungi aku tapi naseb baek la ade mama ngan my big bro ngan my fend yang selalu bg semangat dan sokongan untuk aku terus bangkit melawan keadaan..dan sekarang aku dah sedia melawan arus yang menahan aku selama ini..aku nie fakhrul dan fakhrul tetap fakhrul...

Tuesday, 22 June 2010

Balik Kampung



                                  
Kali nie balik kampung ngan my big bro skali ngan member kali ajis..Yang bestnye kali nie kali pertama aku naik keteapi balik ke kampung mesti seronok naek kete api..lepas je kemas barang kak ina ngan kak anis antar kami ke stesen keteapi sambil menunggu kete api sampai kami buat photo shooting la sebagai kenagan kami...tp yang menyakitkan ati aku pasal kete api lam tiket pkl 4 lebih skali pkl 6 pg baru sampai..cam orang bodoh je tunggu keteapi..pastu pengalaman yang mengejutkan aku pasal nie la..si ajis ngan my big bro nampak mcm kepala orang kat dalam keteapi sedang memandang dey all sewaktu bergambar dengan keteapi so ape lagi sume cabut..muke sume kepucatan..tp padahal bende laen je..wat saspen la ajis nie...satu lg yang menyakitkan hati seat aku diambil orang..sakit ati betul mahal tu aku bayar tiket semata-mata nak duduk..tp xpe la aku nie baik hati so bia je la dey all...

Monday, 14 June 2010

Sedih Sangat

Aku terasa amat sedih la ngan member2 aku kat kampung..entah la ape salah aku sampai dey all cakap mcm tu kat aku..aku dah la dok jauh nie handphone mati charger tak bawak..time aku call dey all dey all mrah2 kat aku plak..aku dah ckp elok2 cube la dengar elok2 ape yang aku nak terangkan tp dey all xsedar..tp xpe la my big bro cakap buat tak tau je sbb kalu dey all nak minta tolong dey all cari punye...takpe la..aku dah maafkan dey all cuma hati aku berat nak trima dey al balik...sorry to say..

Monday, 7 June 2010

Merantau



Hari nie aku akan bertolak ke kuala lipis follow my big bro balik umah die..sbelum pergia ku dah call daddy ngan mama aku bg tau aku dah nak bertolak ke kuala lipis..ari nie kak ina yang bawak kete..boleh tahan la agak laju jugak akak sorang nie bawak kete dah macam minah rempit rupenye...tp safety tu tetap ade la..dalam kete xde la bosan sangat mcm selalu..kali nie agak menarik la sikit sbb kami mengayam ketupat dalam kete..banyak la crite kami share..ngumpat sal sape tu cuma kami je tahu..kalu nak tahu gak siasat la sdiri..