Sunday, 22 August 2010

Sampai Bila



Sampai bila aku harus pendam perasaan dendam aku nie sebab aku dah mula rasa bersala..Tapi ape yang aku pikirkan skang ni macam mana aku nak selesaikan masalah ini sebab aku berpendapat yang punca kejadian ini sangat la kecil dan ia telah merebak umpama barah didalam badan yang semakin membesar dan begitulah dengan masalah ini yang mulanya sangat la kecil tetapi disebabkan salah paham berlaku ia mula merebak dan memusnahkan ape yang bahagia dan ia meninggalkan kesan yang mendalam terutamanya bagi aku..Persoalannya sekarang sampai bila aku nak berdedam,adakan aku yang patut mula minta maaf sedangakan ianya bukan berpunca dari aku,Aku hanya menjadi mangsa keadaan..Aku tak mampu memilih antara yang benar dan yang salah..Aku tak mampu untuk percaya kepada diri aku sendiri,Aku pikir ini adalah keputusan yang terbaik untuk menyelesaikan masalah ini iaitu dengan berdiam diri tapi sampai bila aku mampu berdiam diri..kawan bagaikan permata yang sukar dicari apabila dapat simpanlah ia elok2 kerana apabila ia hilang susah untuk kita cari ganti..Sekarang ni aku hanya mampu berdoa agar kau berubah dan aku bersedia untuk menerima kau seadanya,walau perit dan pedih akan aku telan jua dan aku sanggup untuk lupakan segalanya jika kau berjanji kau akan berubah..Percayala..Kau yang pernah bergelar Sahabat..

Saturday, 21 August 2010

Bangga Dengan Diri Aku



Aku berasa bangga denga ape yang aku ade sekarang nie..Aku bangga menjadi diri aku yang sebenar sebab aku ada seorang ibu yang penyanyang dan memahami dan sanggup menjadi kawan baik aku sewaktu aku perlukannya,Aku bangga ada Ayah yang prihatin ngan anak2..Aku bangga ada sahabat yang memahami aku dan selalu menghiburkan aku sewaktu aku berduka lara..Aku juga bangga menpunyai teman hidop yang memahami yang boleh jadi kawan sewaktu aku lupa siapa aku serta menjadi telaga curahan isi hati aku..Aku bukan seperti dulu lagi aku dapat rasekan banyak perubahan yang terjadi kepada aku..Aku harap perkara macam nie dapat berterusan dan kalau boleh sampai bila-bila sebab aku tak nak kehilangan ape yang aku ada,So,aku akan terus berusaha untuk mengekalkan ape yang aku miliki sekarang..betul la kate orang kita patut bangga ngan apa yang kita ada yang mingkin tak ade pade orang lain serta kita perlu hargai ape yang kita ada sebelum kita kehilngannya buat selamanya..so mulai sekarang aku akan belajar untuk menghargai ape yang aku dan dan aku akan cuba untuk kekalkannya untuk selamanya..Harap2 segala doa dan permintaan aku dimakbulkan..AMIN..

Friday, 20 August 2010

Perlukah Aku



Perlukah aku berdiam diri bagi menutup segala kesalan yang telah terjadi atau perlukan aku meminta maaf walau ia bukan kesalahan aku atau perlukah aku menjauhkan diri sebab aku disalahkan atas kesalahan yang bukan aku lakukan..Ape yang harus aku lakukan..Aku buntu dan aku perlukan pertunjuk untuk aku mencari jawapan bagi menyelesaikan segala persoalan dan masalah yang bermain diminda aku..Aku tetap rase bersalah walau bukan aku yang lakukan kesalahan itu..Adakan ini takdir aku,dan adakah ini semua sekadar hayalan..Adakah aku yang salah atau aku yang dipersalahkan..Semakin hari semakin banyak persoalan yang bermain diminda..Ape yang terjadi mungkin ade hikmah disebaliknya dan aku perlu tabah menghadapi situsai ini..Aku adalah aku dan aku bukan bonekan yang boleh depergunakan sesuke hati dan aku masih punyai perasaan yang bukan untuk dipermainkan..Ingatlah tak guna juga kalau aku berterusan berbuat baik walau seikhlas mane skali pon jika orang tak sedang ape yang telah aku lakukan dan hanya aku menganggap aku hanya sampah yang boleh dibuang begitu saja bila aku tak diperlukan..Sorry la aku bukan seperti itu..Aku hanya mampu bersabar dan mengharapkan keajaiban yang datang dan mengubahkan segalanya untuk aku..

Thursday, 19 August 2010

Bila Dah Kesuntukan Mase



Mase tak berapa nak mengizinkan aku skang nie..aku selalu sibuk ngan kerja yang belambak..Dok dalam wad psikiatrik ni bnayak mengajar aku untuk mengenali diri sendiri serta aku belajar macam mana nak mengani stress,nak menghargai orang lain serta aku belajar untuk menjadi yang terbaik dari yang terbaik..Masih banyak lagi yang perlu aku pelajari..Aku hanya insan yang lemah yang memerlukan bimbingan..Aku skang nie kesuntukan masa untuk belajar semua perkara tapi aku akan tetap mencuba untuk melakukan yang terbaik dan aku yakain yang aku akan mampu menghadapi semuan ini dengan hati yang tenang walaupun aku bersendirian..Tapi aku takkan pernah keseorangan kerana keluarga aku sentiasa disisi aku sewaktu aku perlukan semangat dari mereka..Aku akan cuba melakukan yang terbaik dari yang terbaik sebab aku yakin yang aku mampu lakukannya..Aku akan terus berusaha sehingga aku berjaya walau masa yang aku ada dah sampai ke penghujung..Aku takkan menjadikan kesuntukan masa sebagai satu halangan kepada aku skang nie..harap2 semua akan berjalan lancar seperti yang telah dirangcangan..Harap2 la..

Wednesday, 18 August 2010

Sampai Bila Aku Harus Bertahan




Semakin hari semakin besar cabaran yang aku terima,semakin banyak dugaan yang melanda dan semakin banyak halangan yang terpaksa untuk aku tempuhi untuk berjaya dalam idop ini..Ape yang aku rase sekarang nie takde sape yang tahu hanya diriku sorang yang menanggung segala penderitaan dan segala beban..Walau pape pon aku tetap kene harungi segala caban sebab aku tak nak kalah dalah perjuangan idop aku.Aku mesti la cukup kuat untuk menghadapi perperangan ini..Walau bagaimane besar cabaran yang aku hadapi akan aku teruskan jua..Aku masih punya Ibu serta Ayah yang selalu membakar semangat aku sewaktu aku lemah..Dan juga tak lupa yang aku punyai sahabat yang selalu ada bila aku perlukan pertolongan,serta aku masih punyai orang tersayang sebagai tempat aku meluahkan segala perasaan aku..To my Daddy and Mummy..I love u so much..To all my frends u all are the best and u all always in my mind..To my love i will love u forever..cintaku hanya untuk mu selanya dan tiada orang yang mampu mengantikan tempatmu jika kau tiada..walau kita berjauhan kau sentiasa di hati ku..Percayalah padaku..

Rindu Nak Memancing




Best la kalau dapat memancing,nak pulak mancing kat tepi laut comfirm best,Rindu sesangat ngan kawan2 aku..Time gi mancing memang tak sedarkan diri sampai kulit hangus dibakar sinaran mentari,Banyak kenangan sewaktu pergi memancing,ade kisah suka duka yang tersirat dalam memori kami yang kami takkan pernah lupa..Kalau la aku ade peluang untuk pergi memancing ngan kawan2 aku,memang aku tak lepaskan peluang macam nie,walau panas terik membakar kulit dan mengeringkan tekak akan kami tempuh jua sebab memancing ni adalah salah satu aktiviti kami di masa lapang,tambahan pula memancing nie memang menyeronokkan..Bila la nak balik umah nie..Aku nak gi mancing ikan kat tempat yang kami selalu pergi,tempat tu memang best dan tambahan plak tempat tu banyak ikan2 yang besar..Argh..Perasaan rindu aku kat kawan2 ngan rumah aku makin meningkat..Aku nak balik tapi ape kan daya masa memang tak mengizinkan aku untuk berbuat demikian..Sabar je la buat masa nie..harap2 aku akan dapat balik umah..

Tuesday, 17 August 2010

Rase Bersalah


Entah macam mane perasaan aku menjadi tak tentu hala,ape yang aku pikirkan pon aku tak tau..tapi aku sedang memikirkan dan masih memikirkan sesuatu yang telah bermain diminda aku secara teba-tiba..Aku Dah dua,tiga hari dok pikir pasal abe yie ngan orang yang aku nak kenalkan kepada die..Tapi aku dah gagal dalam percubaan aku,aku rase bersalah yang teramat dasyat..Aku buntu dan keliru dengan ape yang patut aku lakukan..Macam mana aku nak tunaikan janji2 aku ngan abe yie kalau macam nie..Aku dah makin serabut dan tak tau nak buat ape2 lagi,Aku kalau boleh tak nak la mungkir janji ngan abe yie nie nanti ape plak yang die akan pikir sal aku plak..Aku memang rase bersalah sampaikan aku tidor pon tak lena,dan aku masih lagi mencari jalan untuk menc eritakan hal yang sebenar kepada abang yie..Mungkin aku terburu-buru ajukan pertanyaan kat budak tu kot..Tapi alasan budak tu bukan die tak nak terima abang yie tapi die nak tumpukan perhatian dia dalam pelajaran sebab die kate die tak nak hampakan harapan ibu dan bapa dia..Aku setuju ngan yang itu tapi aku dah janji nak kenalkan die kepada bae yie..Ah..Aku dah blur dalam kebuntuan..Perasaan bersalah menyelubungi diri aku..Aku harap aku dapat tebus kesalahan aku dan abe yie boleh terima berita ini dengan hati yang terbuka..Harap2 la..

Monday, 16 August 2010

Penat Sangat



Hari nie hari pertama aku puasa kat hospital.Hari nie aku bangun agak lewat dalam jam 10.30 pagi,bangkit je dari tidor aku terus mandi dan mencari baju kerja aku untuk digosok..Lepas je sia aku dok pusing2 dalam bilik entah ape yang aku pikir time nie aku sendiri pon tak tau..aku rase macam malas je nak gi kerja,mata aku agak lebam dan sukar nak melihat ngan jelas sebab aku rase sakit dan masih lagi dalam keadaan mengantuk tapi nak wat macam mane kerja tetap kerja,so aku pon ke kolej dengan bantuan pak cik aku..Pak cik aku hantar sampai ke pintu pagar kolej..Memang terbaik la hari nie naik je bas aku terus menyumbat telinga aku ngan earphone sambil menutup mate rapat2 sedar2 je aku dah sampai depan hospita..Sepanjang perjalanan aku tidor memang best la..Ari nie keje takde la sangat so aku buat keputusan untuk ke jabatan fisioterapi belajar buat bakul dari surat khabar,agak lame la aku kat dalam tu sampai lupa nak beli makan untuk buka puasa..Time nak ke bazar memang menyusahkan dah la kene tukar baju sebab takleh pakai baju keje pastu kene jalan jauh ,makanan mahal tambahan pula takde pilihan so makan pon main hentam je la..Makanan dah la tak sedap..Memang dugaan la,balik umah aku tibai pulak la..Hari nie merupakan hari yang memenatkan ditambah pula suasana yang membosankan..Bila la nak habis nie..

Sunday, 15 August 2010

Cuti Yang Agak Menarik



Hari cuti merupakan hari yang paling seronok dalam hidop aku ,ye la aku dapat rehat secukupnya pada hari cuti la..hari nie aku memang tidor habis2 la pukul 3.30 baru bangun memang terbaik la..Bangun je dari tidor aku buka internet dan setelkan ape yang patut,Tapi aku rindu plak la kat umah rase cam nak balik je tapi apekan daya masa tak mengizinkan,so sabar je la..Petang tadi Mak cik aku bawa aku ke Pantai Johor nak pergi bazar ramadhan untun mencari juadah berbuka puasa sebab Mak cik aku dah bagi tau semalam yang ari nie die taknak masak sebab nak rehat so kami ke Pantai Johor mencari sesuatu untuk berbuka..Aku beli Martabak sebab nampak sedap je tapi memang sedap la,len kali nak beli tempat same la..Dari Pantai Johor kami ke Stadium Alor Star pusing2 pastu kami je jalan langar juga pusing2 habiskan mase atas kereta..Wow,memang best la,balik2 je dah nak berbuka..Tapi hari nie agak berbeza sikit sebab selalunya aku ngan mak cik aku kat dapur untuk masak tapi hari nie sume dah siap cuma perlu hidangkan je..Tapi hari nie merupakan hari yang terbaik la..Rase rindu aku kat kampung terubat sebab adanya Mak cik ,Pak cik dan sepupu aku yang comel dan nakal..memang best la,kalaulah hari2 macam nie memang seronok..

Saturday, 14 August 2010

Aku Tumpang Gembira



Aku rase happy sangat2 sebab sume kawan2 aku happy..Aku bangga la ngan kawan2 aku sebab mereka sume dah berubah..Walau hanya perubahan kecil saje yang berlaku tapi aku tetap banggan ngan mereka ye la,sekurang-kurangnya ade gak mereka berubah..Perasaan rindu aku kat kampung halaman maki tinggi..Makin lame makin aku rindu ngan suasana kampung aku..Aku amat2 rindu ngan keluarga aku ngan kawan2 aku dan juga orang tersayang ..Aku harap korang sume okay kat sana..Che Ngah dah berjaya langsungkan perkahwinan die,walau aku tak dapat bersam ngan die sewaktu die angkat nikah tapi takpe la,aku just tumpang gembira bila dengar suara die yang kegembiraan bila aku call die..Ngah tahniah,dan aku harap lepas jadi seorang bapa nie ko jadi la seorang bapa yang baik dan didik anak ko ngan elok jangan biarkan perkara yang lepas berulang kembali..Pape pon aku happy bila tengok ko happy..Borhan plak dah dapat kerje baru,so die sangat2 happy ngab kerja baru die..Borhan kerje leklok ye jangan wat perangai lagi,ingat ase depan dan jangan sesekali lupa kat impian kita ye..Aku dapat rasakan yang impian kite sume dah hampir berjaya cuma sedikit mase je lagi..Aku harap ko pon berjaya..Kalu orang laen bleh berjaya takkan la korang sume takleh nak berjaya..Ingat ye impian kita..

Wednesday, 11 August 2010

Kesakitan Yang Melanda



Aku rase letih dan tak bermaya hari nie tambahan pula kaki aku kesakitan entah macam mane boleh sakit..lepas bangun dari tidor je aku terus merasakan kesakitan pada kaki aku sampai takleh nak jalan,so aku dah buat keputusan untuk ke Hospital sebab aku dah tak tahan..kat dalam Hospital aku tak menunggu lame cam orang lain sebab aku student kerajaan so aku diberi kelebihan oleh pihak Hospital untuk mendapat rawatan dengan cepat tanpa mengikut giliran..Tapi rase cam tak adil la plak sebab orang lain terpaksa menunggu lame..Aku just menunggu lebih kurang satu minit je pastu nombor aku dipanggil so aku masuk je la..Staff kat dalam bilik tu tanya adik sakit ape tapi aku just menjawab tak tau sebab aku sendiri pon tak tau ape puncanya kaki aku jadi macam nie,so Staff tu buat keputusan untuk melakukan X-ray ke atas aku so aku just setuju la..Lepas aku siap melakuka X-ray aku kembali ke bilik tadi pastu aku dok menyembang ngan abang tu yang tengah bekerja,agak lame la sampai lupa nak hantar kad aku ke bilik doktor..Tak lame kemudian nombor aku dipanggil masuk ke bilik doktor,dalam bilik doktor nie aku menyembang lame plak ngan doktor dan nurse sebab aku kenal sangat ngan mereka..Setelah lame sembang doktor kate aku kene rehat so die bagi aku cuti 2 hari..Memang best sebab aku nak tenangkan kepala aku yang serabut nie..Terima kasih banyak doktor Ahmad Zailani,jasamu dikenang..

Ramadhan Menjelma Kembali


Hari nie ari pertama puasa,sangat menarik la bagi aku,bangun sahur pkl 5.30 pagi selepas beberapa kali dikejutkan oleh mak cik aku,Ape yang menarik ari nie ialah aku telah ponteng klinikal tanpa sengaja,ye la smalam aku dah tanya semua orang termasuklah senior aku,dan jawapan mereka adalah hari nie cuti sok aku dah set dalam kepala aku yang ari nie adalah cuti so aku tak bangun la pagi tadi untuk ke tempat practikal tambahan plak handphone aku dalam keadaan silent mode so aku tak sedar pon ade orang call aku pagi tadi tapi takpe la aku yang buat salah ni so aku tak boleh nak salahkan sape2 pasal nie,so aku kene tanggung la ape yang mungkin akan terjadi kepada diri aku..Hari ni aku happy sebab aku rase cam sekejap je mase berlalu hari nie.maklumlah bangun pon dah tengahari..Petang tadi pergi bazar ramadhan ngan mak cik and pak cik aku serta cousin aku yang comel..Time gi bazar ramadhan tadi aku tetibe terkenangkan masakan mama aku kat umah,kan best kalau mama aku ade skang nie..tapi tak pe la aku kene terima kenyataan yang aku terpaksa hadapi dugaan ini seorang diri..Walau pape pon hari nie agak menarikla sebab hari nie permulaan puasa dan tak lame lagi menjelma la syawal..Pape pon selamat berpuasa la wahai sahabat dan semua ahli keluarga aku..

Tuesday, 10 August 2010

Aku Dilanda Kerinduan


Aku terasa amat merindui kawan2 aku kat kampung la,rase cam nak blik umah je la..tapi apekan daya mase tak mengizinkan aku untuk berbuat demikian.Sabar je la tak lame lagi aku dah cuti so time kene keje nie kalu boleh aku nak keje ngan elok kutip ilmu sebanyak mungkin sebaba aku akan berhadapan dengan pelbagai cabaran yang mungkin aku sendiri tak tahu macam mane besarnya cabaran itu so  aku kene bersiap sedia mulai sekarang..pape hal pon aku takkan pernah melupakan kisah suka duka aku dan kawan2 aku..Sahabat aku yang berada berjauhan dari aku,aku akan sentiasa merindui korang sume sebab korang semua adalah yang terbaik bagi aku,yang penting korang kenelah pandai jage diri dan sentiasa la happy sebab bila korang sume happy aku bleh tumpang happy..Korang sume adalah yang terbaik dari yang terbaik..Tapi semalaman aku call korang sume tapi takde satu pon yang menjawab..Aku kebuntuan sementara..tapi takpe la asalkan aku tak pernah lupa kat korang sume..

Monday, 9 August 2010

Ape Yang Terbaik






Aku dah cube sedaya upaya aku untuk buat yang terbaik tapi aku tak mampu untuk mendapatkan hasil yang terbaik tapi takpe la sebab aku dah lakukan yang terbaik selebihnya terpulanglah kepada kamu macam mana kamu hendak menilai aku sama ada aku nie baik atau buruk aku terima seadanya kerana aku dah menjalankan segala tanggungjawab aku..So aku rase lepas nie yang terbaik bagi aku adalah aku nak berdiam diri membisu atau cuba mengundurkan diri aku sejauh mungkin..Tapi adekah keputusan ini adelah keputusan yang terbaik...Aku dah buntu dan aku perlukan petunjuk yang mampu menunjukkan aku jalan yang benar..Aku tak nak ape yang aku lakukan ini akan menimbulkan masalah laen plak..Ape yang patut aku lakukan?..aku masih mencari jawapan dan mungkin aku akan ketemui jawapan yang aku cari2 ini tak lame lagi..Harap2 sume akan okay lepas nie..Tapi aku tetap ngan keputusan sementara aku iaitu aku mengundurkan diri jauh2 dan berdiam diri buat sementara watku sampai aku jumpa jawapan yang aku cari2 selama ini..harap2 la..

Sunday, 8 August 2010

Aku Perlukan Rehat




Aku perlukan rehat yang cukup sebab aku rasa rehat aku tak cukup dan a,u semakin lemah dalam mengharungi segala cabaran yang melanda..hari2 aku makin suram dan tidak berseri lagi..hari nie aku cuti so kalau boleh aku nak rehat sepuas-puasnya..Aku nak tidor secukupnya sebab time malam nanti aku kene mengasuh cousin aku plak sebab mak cik aku keje shif malam so aku terpaksa la menjaga cousin aku yang comel ni sebab pak cik aku masih lagi sakit..Aku buat sume nie sebab aku nak mambalas jasa mak cik aku yang selama nie menjaga aku dari kecik sampai besar nie pon die masih jage aku lagi..Die tak pernah ungkit ape2 dari aku so takkan aku nak ungkit kot ngan die..Aku rasa aku tak mampu nak mengungkit sebab die lebih banyak berjasa kepada aku dari aku berjasa kepada die..so pape pon aku masih lagi dapat rehat yang cukup sebab aku just temankan cousin aku tidor je tu je keje aku..So aku just kene pastikan cousin aku yang comel nie tidor ngan lena..harap2 aku dapat rehat yang betul2 cukup kali jie sebba lepas nie kereje aku akan lebih mencabar so kalu aku tak dapat tidor yang cukup aku rase aku takkan mampu untuk teruskan perjuangan aku untuk mengharungi segala cabaran..Harap2 sume okay je lepas nie..

Saturday, 7 August 2010

Buat Hal Lagi



Hari nie agak menarik la..Ape yang berlaku ari nie pon memang dasayt la,memang luar dari dugaan la..Hari nie aku,Qayyum ngan nik telah dijemput untuk menghadiri majlis jamuan semperna kepulangan ibu kesayangan Kak Anom..Kami ke umah Kak Anom dengan kereta husben Kak Anom..Sampai je kat sana aku tetibe teringat kat kampung sebab suasana kat sana sebijik macam kampung aku,dengan swah padinya dengan pokok kelapanya,dengan utan nye dan so on la..menarik sangat kat sane..Dah puas aku menatap suasana kampung aku ngan member2 aku wat kerje feberet kami,pe lagi kalau bukan makan..Pergh memang sedap la makanan kat sane,terutamanya gulai kurma daging ngan sambal belacan tambahan plak ada laksa..Wah bestnye..sedap sungguh..Rindu ngan masakan mak la plak time nie..lepas makan kami melepak ngan husben Kak Anom..Mase berlalu ngan pantas sekali tak puas lagi kat sini sebab best sangat..Time balik ke hospital kami tumpang Kak Wani plak sebab die kebetulan nak ke pasar malam berdekatan..Tapi disebalik kegembiraan kami ade gak bende yang wat kami nak marah skit..Kami kene marah ngan staffnurse kat psikiatrik sbb kami menghilang ke umah Kak Anom,siap tulis lam buku kedatangan lagi tu..Tapi kami wat tak tau je la..Yang penting kami happy..

Friday, 6 August 2010

Presentation



Hari nie aku agak kelam kabut skit sebab hari nie aku ade presentataion depan doktor psikiatrik..agak gementar sebab aku hanya prepare ala kadar je maklumlah nak present depan orang yang bergelar Doktor..Aku dah la tak cukup tidor ari nie sebab nak present pasal penyakit..Setelah time tiba aku mula gementar sebab aku tak berapa bersedia nak present case nie..Tapi aku cuba kuatkan semangat aku untuk meneruskan presentation nie.tambahan pula aku merupakan pelaitih pertama yang kene present..Aku dengan selamba bangun dari kerusi yang aku duduki tetapi doktor meminta aku presen sambil duduk agar aku lebih fokus..Aku mempersembahkan tentang penyakit yang agak glamour kat unit perubatan psikiatrik di seluruh dunia iaitu Skizopherenia..Dalam gementar yang menyelubungi aku buat sementara waktu aku berjaya tamatkan persembahan aku dengan jayanya dan aku berasa bangga sebab dapat pujian..Tapi ape yang aku tak banggan aku diberi tahu maklumat yang aku dapat adalah tak up to date la..Tapi takpe la asal aku selesaikan tugasan aku dengan baik..Harap aku akan terus dapat berjuang melakukan yang terbaik daripada ini lepas nie..

Thursday, 5 August 2010

Tanggungjawab Aku




Entah kenapa aku tetibe je terpikir pasal tanggungjawab aku..Aku terpikir macam mane aku nak menghadapi hari2 yang mendatang..aku kene jage mak ayah aku,bini aku,anak2 aku,adik2 aku dah sume orang disekeliling aku sebab aku dah mencuburi bidang yang memerlukan pengorbanan dan tanggungjawab yang besar..Aku terpaksa memikul segala bebanan sebab aku akan berurusan ngan nyawa orang..bende ni bukan boleh main2 sebab kalau silap langkah aku bleh meragut nyawa orang..Aku takut,aku gelisah jika memikirkan pasal nie..Tapi aku kuatkan semangat aku untuk tempuhi segala cabaran yang melanda aku..Aku akan tabah mengharungi segala dugaan yang melanda..Aku kene bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan..Aku berharap aku dapat buat yang terbaik..Tapi kadang2 aku nie merungut gak kalau keje banyak sangat..Tapi takpe la aku ni pelatih lagi mungkin nie la peluang aku nak belajar banyak2..Kerje dan tugasan yang banyak nie akan aku jadikan cabaran hidup aku..Aku mengharapkan yang terbaik dalam  semua perkara...

Tuesday, 3 August 2010

Aku Rase Happy




Hari nie aku rase sronok je kerje entah kenapa aku bersemangat tinggi sangat ari ni..Mungkin sebab aku dah tutp satu penempatang klinikal aku yang diambil kira untuk markah peperiksaan akhir aku..Aku bangga sangat sebab dengan secara rasminya aku menutup penempatan klinikal bagi unit pembedahan dengan jayanya dan markah yang diberikan oleh Encik Nasir kepada aku pon agak menari so terima kasih banya kepada Encik Nasir sebab markah yang telah diberikan tadi saya gembira sangat..So ini bermakna aku cuma tinggal tiga penempatan je lagi untuk dihabiskan Psikiatrik,Klinik Kesihatan dan Perubatan..wah bestnye..Tak sabar rasenye nak tamatkan perjuangan ini..Tapi aku masih ade lagi satu cabaran yang besar yang sume orang takutkan iaitu FINAL EXAM..Dengar je pasal exam sume orang takut dan mengigil..Bagi aku exam nie satu perkara yang menarik sebab lepas exam comfirm dapat cuti lame punye..Wah bestnye..Tak sabar rasenye nak bercuti panjang....

Monday, 2 August 2010

Hari Pertama Kat Jabatan Psikiatri




Hari ni merupakan hari pertama aku posting kat jabatan psikiatri..Tempat nie menempatkan pesakit yang mengalami masalah mental dan tekanan perasaan..Ape yang best sangat kat sini adalah aku dapat belajar mengenali diri aku..Tapi yang paling menarik hari ni bukan pasal posting tapi pasal nak bertolak ke tempat posting..Ari nie kami maen kejar2 ngan bas kolej sebab bas kolej bertolak ke kangar terlalu awal..hampir separuh budak2 laki ketinggalan bas..Bermacam2 ragam sewaktu mengejar bas kolej ade yang pucat ketakutan kene tinggal oleh bas dan ade jugak yang wat selamba macam xde pape yang berlaku..yang tu yang buat aku hairan orang lain tengah risau kene tinggal ngan bas tapi die boleh dengan muke selamba die wat tak tau je..Ko memang terbaik la arsyad..huhuhu..tapi pape pon aku yang paling last naik bas tu sebab aku kejar bas nga pak cik aku..pak cik aku bawa kete memang power giler la..die kejar bas sampai dapat sebab nak jugak suruh aku gi keje..anyway thank to Ayah Lie..