Saturday, 26 November 2011

Sedim Waterfall











Hari ini kumpulan kami telah mengadakan satu lawatan ke Sungai Sedim..wahh..memang best sebab dah lame tak berenang nie..Pada mula2 ingat tak jadi sebab kat kolej hujan lebat tapi bila sampai kat Sungai Sedim nie suasan memang cukup indah..Pe yang best kat Sedim nie ialah Tree Top Walk..Berjalan atas jambatan gantung yang xtau bape panjangnye yang tinggi 26,000 kaki..Pergh..memang aku gayat time berjalan kat atas nie siap nak pitam sebab takut sangat..yang best lagi tentang Sedim nie ialah air sungainya..memang sejuk,dalam,and laju..memang mencabar la..

Tuesday, 22 November 2011

Enjoy Di Kuala Kedah










Kuala Kedah nie merupakan salah satu tempat yang menarik juga Kat kedah nie..Tempat nie memang tenang dan aman lagi bebas dari kesibukkan kota..Tempat nie sesuai la untuk sape2 nak berdating..hahha..Time kami sampai air tengah surut..Si Naim sibuk ngan ikan belacak die tapi tak dapat2,aku plak sibuk tangkap ketam,habis selut satu badan men kejar2 ngan ketam tu..yang lain hanya mampu melihat karenah kami berdua yang agak nakal dan macam xde perasaan nie..hahaha..

Monday, 21 November 2011

Misi Menawan Puncak Gunung Keriang












Sebut nama Gunung Keriang nie sume orang Kedah tau..tempat nie merupakan satu tempat yang menarik untuk dikunjungi di Kedah nie..Ape yang best kat sini ialah permandangannya yang cukup indah kerana bebas dari kesibukan kota..Hari nie kami ade misi skit..Misi menawan Puncak Gunung Keriang..Satu perjalanan yang amat memenatkan skit tapi amat menarik..Nampak macam tinggi tapi tak tinggi pon tapi penat la jugak nak sampai ke puncak..Suasana kat puncak memang menari sebab nampak lah permandangan sekitar Alor star..Tu la yang paling best..

Menghilangkan Stres Di Sawah Padi










Lepak kat sawah padi yang berlatar belakang kan sunset memang menarik..Suasana yang tenang dan aman cukup menarik bagi mereka yang gemarkan keindahan alam macam kami sume nie..Tempat nie bukan bleh jumpa kat tempat lain nak2 pula kat Kuala lumpur..Mane nak jumpa sawah padi macam yang ade kat kedah nie..memang best la nak pula ade kenkawan yang spoting and giler2 skali lagi la suasana tu best sangat2..Harap2 ade lagi peluang macam nie nie di lain hari..

Sunday, 20 November 2011

Sepetang Bersama Sepupu











Sepetang bersama cousin2 aku..Petang nie masing2 penat dan tambahan pula si Bard xbrape nak sihat so aku nasihatkan die berehat dan harap2 semoga die cepat sembuh la sebab tak best la kalau die sakit macam tak menarik je..hahaha..Dah xde buat pape kat kolej so aku decide nak balik umah mak cik aku la kejap yang kebetulan mack cik aku yang dari terengganu sampai..Aku menghabiskan mase2 yang ade bersama cousin2 aku kat tamman permainan kat bawah kuaters..Sepetang bersama memang seronok terutama tengok gelagak syafiqah yang comel tu bermain dengan riang skali..Sampai aku pon tumpang kaki skali men ngan dorang nie..

Saturday, 19 November 2011

Melepak Di I City Alor Star










Malam yang best sangat2 sebab dapat bersama ngan sahabat baik aku di I City alor star..tempat nie seakan2 I City kat Shah Alam tapi xleh lawan ngan Shah Alam punya la sbb kat sini skit je lampu yang ade tapi okay la sebab cantek la jugak..best jugak dapat lepak kat sini sambil tengok cahaya lampu serta ragam manusia kat sini yang pelbagai..Papehal pon malam nie memang enjoy la ..