Thursday, 22 March 2012

Condol Yang Best







Thanks to my buddy Naem sebab sudi bawak aku ke Penang untuk makan cendol yang best nie..Walau rase die sukar untuk aku trima pada mulanya tapi atlast tu memang best la..Pergh bila lagi boleh gi makan cendok kat kedai orang tua nie..pape pon cendol mak cik memang terbaik dan sy mungkin akan datang balik tak tau bila plak..ahhahah..

Wednesday, 21 March 2012

Trip To Teluk Intan








Hari nie perjalanan agak jauh sampai ke Teluk Intan sebab hari nie merupakan hari yang bersejarah bagi semua pelajar yang mengambil SPM pada tahun 2011..hari nie merupakan hari keputusan SPM keluar so kami ke Teluk Intan nie pon ade sebabnye..Adik Naem  si Zati nak ambik keputusan SPM die hari nie..Keputusan Zati agak cemerlang jika nak dibandingkan ngan aku la..Add Math dapat A tu..aku pn xmampu nak buat macam tu..Pape pon tahniah buat Zati dan teruskan usaha di peringkat seterusnya kerna masih banyak lagi peluang yang ada untuk kamu so bersiap sedialah untuk berjuang demi masa depan kamu...

Tuesday, 13 March 2012

Painting The Taska







Taska Puteri Elena adela milik sepenuhnya mak cik aku dan ini merupakan cawangan kedua beliau..Yang pertama kat Bandar Seri Putra dan cawangan kedua nie die bukak kat Bandar Baru Pasir Pekan dengan ngan Wakaf Bharu..Aku ngan Naem stay kat taska nie selama dua hari sebab mak cik aku nak mintak bantuan kami untuk mengecat taska nie..dan kami berjaya menyiapkannya dalam masa dua hari saje dan hasilnya seperti yang terpampang.. Menarik kan..Penat tu memang penat la tapi bila ade teamate buat keje pon sronok lagi pon mak cik aku spoting orangnye pantang dibodek skit terus cair..So sape2 nak antar anak ke adik ke cucu ke boleh la daftar skang jugak...

Monday, 12 March 2012

Jom Mancing








Hari nie kami punya plan ialah memacing kat kolam Atok aku yang dok kat blakang umah Atok aku..Tempat nie boleh tahan la sebab dulu kolam nie bekas kolam yang Atok aku guna wat bela ikan tapi dah lame tak pakai sebab atok aku sibuk dan ikan sume dah habis sebab dibelasah oleh bdak2 nakal..Kami pakai pancing biasa je dan pakai umpan cacing je..Yang penting aku tak dapat sekor pon ikan tapi si Naem dah dapat dua ekor ikan..Memang sronok la die bru je nak balik dapat ikan,Sape tak best..

Sunday, 11 March 2012

Dinner Bersama Keluarga







Petang tadi kami tolong Mak cik aku pasangkan taman permainan untuk taska baru yang akan dibuka tak lama lagi..So lepas sume keje setle mak cik aku cakap nak gi makan kat kedai dan die yang belanja ape lagi kami follow la..maklumlah bak kate orang barang free nie selalunya best..Sampai kedai makan kami cari port open air la tapi meja xleh nak gabung sebab meja bulat mane bleh nak gabung2 so kami pecah dua la..Makanan kat kedai nie boleh la tahan sedap jugak la rasenye tapi die punya harga mak datuk mahal...

Saturday, 10 March 2012

Program Ukur Tanah







Hari nie aku ngan Naem Ikot Ayah aku pergi mengukur tanah kami yang berada tak jauh dari umah Atok aku..Sje je nak ukur keluasan tanah nie sebab Ayah aku nak mendirikan sebuah rumah kekal di tapak ini..Ukur tanah nie bukanlah satu keje yang senang dan boleh dibuat sambil lewa..Tugas ini memerlukan tahap kesabaran yang tinggi sebab bukan senang nak ukur tanah lam hutan yang tebal nie..Yang penting hari nie juga kami kene serang ngan ulat bulu dan habis satu badan kami kemerahan serta gatal yang teramat sangat2.memang terasa nak nanges sebab tak tahan sangat.Dah bermacam cara digunakan sampai kami letak garam dan kunyit macam nak goreng ayam..Pengalaman yang indah dan memeritkan..

Tuesday, 6 March 2012

Traveling To Tok Bali








Hari nie kami menuju ke satu tempat yang agak menarik iaitu Tok Bali dengan ngan Pasir Puteh dan Bachok..Lepas ke Ambik Umi Ikram dari tempat kejenya dekat Klinik Kesihatan Gunong , kami terus bergerak ke sana..Pada mulanya ingat nak g mane sampai2 Tok Bali dah..Tapi ok la Pantai kat Tok Bali nie masih lagi cantek tetapi tak berapa nak sesuai untuk aktiviti mandi manda sebab pasirnya agak curam kedalam dan ombaknya agak besar dan bahaya untuk aktiviti mandi manda..Walau kami tak mandi tapi kami tetap basah kuyup akibat dijirus ombak besar dan yang penting habis pasir satu badan..

Thursday, 1 March 2012

Hang Out Bersama Teman








Hari nie aku keluar hang out bersama BFF aku Ikram dan juga kawan2 die..Walau kami semua tak pernah jumpa tapi kawan2 Ikram sangat baik dan peramah..Memang seronok la sebab dapat berkenalan dengan mereka sume tu..Nak dijadikan citer plak salah sorang dari kawan Ikram tu dah memang lame kenal aku cuma ingat tak ingat je..Aku pernah kenal die mase kat pertandingan silat yang berlangsung kat Sekolah Menengah Teknik Bachok iaitu sekolah lame aku..Kami pusing bandar je ari nie shoping2 pastu las skali lepak kat Pizza Hut..Ari yang sangat ceria...