Thursday, 22 July 2010

Rindu Ngan Umah



Terasa rindu kat umah yang teramat sangat..Hari2 naik bas time nak ke kangar membuatkan perasaan rindu aku dengan kampung halaman makin menjadi-jadi,maklumlah kalau lame2 dalam bas biasanya time aku balik kek kampung halaman je tapi kali nie suasana berubah apa bila aku terpaksa menaiki bas ke kangar yang mengambil masa lebih kurang dua jam lame nya..Aku rindu ngan masakan mama aku iaitu asam pedas ikan patin kegemaran aku..Rindu kat baby kesanyangan aku..Adik2 aku..Papa aku,Itik2 belakang umah Mek.. Sungai2,Kucing2,Pantai2,Kawan2 aku serta orang yang tersayang..harap sume dalam keadaan baik dan okay selalu..Bila la aku dapat cuti sebab aku dah tak sabar nak balik umah..Rindu sangat2 kat kampung halaman aku..Nak balik,nak balik,nak balik..tapi xpe la sabr je la tinggal beberapa bulan je lagi aku kat kangar nie..aku harap aku dapat harungi segala rintangan hidup aku...

No comments: